Galapagos eilanden

Nogmaals buenas noches,

Het is inmiddels 04:45 en ik zit nog steeds in de bus naar Lima, Peru!

Nachtbussen blijken echt niet mijn ding te zijn haha. Maar we mogen niet klagen want hebben net 12 bijzondere dagen gehad op de Galapagos.


 
Zoals we al aangaven zijn er meerdere manieren om de Galapagos te bezichtigen en daarmee ook voor alle budgetten! We hebben ervoor gekozen om 12 dagen te gaan omdat het ticket best prijzig is voor 1 uur vliegen. De kosten daar zullen hopelijk wel meevallen.

 

De Galapagos eilanden bestaan uit meerdere eilanden, sommigen bewoond, anderen weer niet. Sommigen groot met bergen anderen plat, kaal en droog. We besluiten 3 eilanden te bezoeken en op elke een aantal dagen te verblijven. We vliegen op Santa Cruz, het meest centrale eiland met het grootste dorp. Het dorp Puerto Ayoro vinden we zelf niet veel aan maar is wel een goed begin. We worden welkom geheten door zeeleeuwen, leguanen en pelikanen en schieten iets te veel foto's want stel je voor dat je ze niet meer tegen komt.....


Op de eerste dag lopen we in een graadje of 40 naar Tortuga Beach. Dit is zeker een van de mooiste stranden die we ooit hebben gezien, maar op zeker de meest bijzondere. Je legt je handdoek neer nadat je over de leguanen heen hebt moeten springen, pelikanen gaan niet voor je aan de kant en vogels komen rustig op je zitten om te zien of ze mee kunnen eten. Na een perfecte eerste ochtend lopen we oververhit terug naar het dorp en doen niet veel meer omdat het ook hier schijnt te regenen. De volgende ochtend bezoeken we de opvang van tortoises oftewel schildpadden. Hier zien we schildpadden van 1 tot weet ik hoeveel jaar en van 2 tot weet ik hoeveel kilo. Super om ze te zien, nu nog in het wild.
 

Omdat Santa Cruz niet helemaal ons eiland is hebben we een ticket gekocht waarmee we naar Isla Isabella varen. Dit is een stuk groter eiland maar ook een stuk rustiger. We komen aan, zoeken een lekker plekje voor 5 nachten en belanden bij hospedaje Villamil. Het blijkt ook echt een heerlijk plekje en een heerlijk eiland. Het dorpje Villamil heeft een groot breed strand voor de deur, enkele restaurantjes om het park, zanderige straten en carnaval!

 


De eerste dag hier gaan we snorkelen bij Conche y Perla en zwemmen meteen met 100 vissen, spelen met zeeleeuwen, zien pinquins en zwemmen samen met een schildpad..... Het begint ons inmiddels te dagen waarom de Galapagos zo bijzonder zijn. We boeken 2 snorkel tours waarbij er 1 een beetje tegenvalt maar de andere absoluut niet. We zwemmen in tunnels gevormd door vulkaanuitbarstingen, snorkelen met meerdere schildpadden en welgeteld 1 hele haai. Ook al is het er maar 1 en doet ie niets, het is best imponerend. Verder genieten we van de stranden en het carnaval. Geen Rio carnaval maar paardenraces, een soort van beachsoccer en liters bier.


 

Wat de Galapagos onder andere zo bijzonder maakt zijn de speciale diersoorten en we hebben er inmiddels al een paar gezien. Welke nog op ons verlanglijstje staan zijn de rog, de flamingo, de frigate, de blue en red footed boobie en de gemaskerde boobie. Uiteraard vinden we het niet vervelend om nog meer schildpadden en of pinquins te zien. Nou we worden op onze wenken bediend!
 

Van dichtbij mogen we op meerdere plekken de blue footed boobie, de frigate met zijn rode bef en pinquins aanschouwen. Helaas blijken we niet op de juiste plek te zijn voor de red footed boobie, ach je kan niet alles hebben.


 
Na 5 heerlijke dagen op Isabella is het tijd voor het eiland San Cristobal waar zich ook het ´hoofd dorp´ bevindt. Dit staat bekend om de vele zeeleeuwen die overal in het dorp liggen. Ook hier hebben we 5 dagen en vinden werkelijk een heerlijk hostel! Het dorp is groter dan Villamil maar kleiner dan Puerta Ayora dus we kunnen ons hier wel vermaken. Op deze eilanden kan je veel hoogtepunten gewoon lopend bereiken dus dat is ideaal. We bezoeken het interpretatiecentrum van Darwin, lopen naar meerdere stranden, krijgen bijzonder veel regen op ons dak en maken 1 snorkeltour. Dit is wel een hele fijne tour. Snorkelen bij Isla Lobos, super helder water, bijzondere vissen, frigates en.... de spotted eagle ray (rog), wat een gruwelijk beest is dat! Zeker groter dan 2 meter vloog even onder ons door en zeker 1 van de hoogtepunten. Verder zwemmen we tussen de rotsen van Leon Dormido door (rijzen ongeveer 150m recht uit zee omhoog) waar hele scholen haaien zouden moet zitten maar die hadden blijkbaar zomervakantie. Maar je hoort ons niet klagen zeker niet na die rog.

spotted eagle ray
deze foto hebben wij helaas niet zelf geschoten.

Na 12 dagen kunnen we de balans opmaken en concluderen dat het elke euro meer dan waard was! Voor diegene die graag deze bijzondere plek wilt bezoeken maar denkt dat het bijzonder prijzig is (dachten wij namelijk), kunnen we vertellen dat er meerdere manieren zijn om de Galapagos te bezoeken.

 

Dit kan met een meerdaagse cruise van duizenden euro's. Dat kan ook een kortere iets goedkopere cruise zijn, je kunt vanaf 1 eiland veel bezichtigen maar is geen aanrader, je kunt alles vanuit NL regelen en 2500 euro voor 5 dagen eilandhoppen betalen of je kan het ook doen zoals wij het gedaan hebben.

Wij hebben uiteindelijk 12 dagen doorgebracht op 3 eilanden, hebben goedkoop gegeten ($5 gemiddeld), maar wel lekker. Hebben gemiddeld met zijn 2en iets meer dan $20 per nacht betaald op prima locaties en hebben uiteindelijk inclusief vlucht ($400) en park entree ($100) €750,- p.p. uitgegeven!!!
 
Dus mocht je in de buurt zijn, sla deze bijzondere plek absoluut niet over.....

Laatste foto's

Reacties 1

Lisette 05-03-2012 14:29

kan alleen maar zeggen........wow! : )

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer