Mexico & Belize

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, we zijn in de lucht! Per vandaag gelanceerd:

Bon en Bel around the globe!

Nou ja, around the globe niet helemaal aangezien we alleen Midden en Zuid Amerika doorkruisen. Via deze weg willen we jullie een beetje op de hoogte houden van onze avonturen. Dit proberen we uiteraard kort (samenvatting voor Bokko staat onderaan), bondig en grappig te houden zodat het leuk is om te lezen.

Dus, allereerst aangekomen in Mexico, Cancun om precies te zijn. Vandaaruit zijn we de volgende dag vertrokken naar het heerlijk eiland Isla Mujeres. Hier hebben we een paar dagen geacclimatiseerd en uiteraard uberveel gechilld. Liever op zo'n lekker eiland dan het potsierlijke Cancun!

Na de eerste dagen Isla Mujeres zijn we doorgereisd naar Tulum. Dit is een klein dorp aan de kust en staat bekend om zijn Maya ruines. Uiteraard hebben we hier mooie foto's van maar vanuit dit lieve internet cafeetje is het niet mogelijk die toe te voegen ( zijn te groot). In Tulum kan je ervoor kiezen om aan het strand te overnachten (duur) of in het dorp (lekker eten). Vanuit het dorp kan je dan met de fiets naar het strand en de ruines. Wij Hollanders kozen uiteraard voor het laatste! Dus met een kaart in de hand en Bon op het stuur van de fiets gingen wij daarom richting het strand. Volgens de kaart 3 km, maar helaas bleek het rond de 7 km heen en 7 km terug te zijn. Is best lang met Bon op het stuur. Maar goed, Tulum was erg leuk. Hebben hier een aantal dagen in een hostel gezeten. Na Tulum zijn we vervolgens met de bus doorgegaan naar Belize.

Belize is echt een heel andere wereld dan Mexico. Manana, manana is hier echt uitgevonden. Zij noemen het echter gewoon Belizian time man! Een busrit van een uur wordt al gauw 3 uur aangezien iedereen voor zijn deur wordt opgehaald en afgezet. Ook al betekent dit iedere 20 meter stoppen.

 Aangezien wij enorme eilandliefhebbers zijn, hebben we hier ook een heerlijk eiland uitgekozen. Caye Caulker, voor velen wel bekend, werd daarom onze volgende bestemming. Via een briljante website vonden we een super leuke cabana bij een Nederlandse vrouw en Beliziaanse man. Hier hebben we 4 nachten geslapen en was echt heerlijk. Na deze tocht langs de kust zijn we vervolgens het binnenland ingetrokken. San Ignacio werd daarom de volgende stop. Hier hebben we een hele vette tocht gemaakt door de jungle om vervolgens een grot in te duiken, zwemmen, klauteren en wandelen. Soms in het pikkedonker en verder alleen met je zaklamp. In deze grotten hebben de Maya's geleefd en mensen geofferd! Schedels en botten waren nog steeds te zien.

Inmiddels hebben we Belize ook achter ons gelaten en zijn we inmiddels in Guatemala. Volgende keer zullen we hier over berichten!

Hopelijk gaat het in Nl allemaal goed en hebben jullie net als wij genoten van het lekkere weer!

Dikke kus Bon en Bel

Samenvatting voor Bouke:

Mexico - Isla Mujeres en Tulum
Belize - Orange Walk, Caye Caulker en San Ignacio
Zoals je in bovenstaande 2 zinnen leest, gaat het super goed en maken we fantastische dingen mee! 

Reacties 14

J.JOCHEMUS 06-10-2011 16:46

Lieve Bon en Bel, we volgen jullie op de voet (of op de fiets). Zo te lezen is het een prima start. Wij zijn inmiddels de herfst ingegaan, regen en wind!. Morgenavond komen Koos,Brigit en Domi weer terug vanuit Spanje. Vandaag is Didier jarig en we hebben daar koffie gedronken. Hopelijk gaat met jullie alles goed en genieten jullie van alles. Met ons gaat het ook goed. Jullie houden ons op de hoogte. Dag lieve BonBel. Kus opa en oma.

Maaike 07-10-2011 10:20

Wat een ontzettend mooie site!!! Leuk om jullie zo te kunnen volgen, dan geniet ik via jullie maar een beetje van de zon, want hier is het niet veel soeps meer!

Liefsxx

Natascha van den Bosch 07-10-2011 12:25

Hoi Bonny,
Wat ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen. Ik ben zelf ook in Zuid-Amerika geweest en jullie gaan zeker onwijs genieten!! Heel veel plezier en ik blijf jullie volgen.

Groetjes, Natascha

jesper jochemus 07-10-2011 13:21

Lang niet slecht Bon en Bel...

Geniet ervan en ik wacht met smart op de nieuwe verhalen en foto's!!!

Besos

Benji 07-10-2011 14:46

Muy bueno kids! Bussie op zn benjie's
x

Bas 07-10-2011 18:06

Lieve Bon & Bel,
Fijn om te horen dat jullie het naar je zin hebben. Vooral die foto van jullie met dat heerlijke Battistuta matje van Bel, is erg mooi. Geniet nog lekker en tot de volgende samenvatting.

Kus Marieke & Bas

Sanne 08-10-2011 13:16

Hey liefies!

Leuk om jullie te volgen zo! Wij hebben gister afscheid genomen van Koos, Brigit en Domi, hebben een paar heerlijke dagen met hen gehad en moeten nu weer wennen aan het niet-uiteten etc. Gister met Julien (van swift) en Eefje een biertje gedaan op de plaza. En nu weer gewoon aan het werk. Pannekoeken en lakens zijn de hoofdthema's...

En bij jullie? Ziet er in ieder geval goed uit! Disfutalo!
xx

Kaassie & simoon 08-10-2011 20:01

Wat goed! Jullie hebben toch eigen pagina, super leuk! We zijn beetje jaloers geworden toen we de foto's zagen....! Lekker man. Hier alles top, tegenovergestelde van jullie leventje, druk met werk, druk met borrels en vooral druk met verkoop huis. Volgende week 2e bezichtiging en misschien nog extra 2e bezichtiging nav openhuizenroute. Geniet lekker, jullie missen hier niets! X kaasie en simoon

Carola Bijl 12-10-2011 21:15

Hey lieverds,

Wat fijn om zo toch een beetje van jullie reisje mee te mogen genieten.
Wij zijn net terug van curacao en bonaire waar we ook geweldig genoten hebben van elkaar en alles om ons heen.
Pas goed op elkaar!
Liefs Carola

Ellen Noodelijk 16-10-2011 10:27

Hai Bon en Bel,
Super om jullie te volgen, net zo als wij bij Den en Nien deden vorig jaar. We wensen jullie heel veel plezier op jullie reis.
Hartelijke groeten vanuit Zwijndrecht, Hans en Ellen

maurice de Jager 20-10-2011 17:11

Buenas!!! Gaat lekker zie ik, ik hoor wel waar jullie je uit eindelijk gaan vestigen!!!

ps Wij mogen over een weekje weer!!!
ltrs

maurice de Jager 20-10-2011 17:11

Buenas!!! Gaat lekker zie ik, ik hoor wel waar jullie je uit eindelijk gaan vestigen!!!

ps Wij mogen over een weekje weer!!!
ltrs

El & Lin 07-11-2011 13:39

Wow, niet verkeerd zeg, jaloers? wij? echt TOTAAL NIET! Wat een paradijs...

Enjoy!! Tot een nieuw verhaal!
kus

P.S Kan je daar ook squashen? El mist zijn squash maat...

Alex 10-11-2011 19:00

Wat een mooie trip tot nog toe! Gaaf hoor, jullie zien er happy uit.
Ik ga de komende jaren ook zoiets doen trouwens, alleen heet het dan Center Parcs.............

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer