Peru

Ola,

Peru is voor ons het land van:
- zand, heel veel zand
- ijskoude zee
- armoede
- nachtbus, dagbus, geen bus
- iets te frequente stoelgang
- koorts
- hoofdpijn
- snot
- bedbugs (soort vlooien maar dan in je bed)
- veel plaatsen meer dan 3000 meter boven zeeniveau
- zelfs in slaap vallen is te zwaar op deze hoogte
- bij het instappen van een nachtbus je vingerafdruk achterlaten om identificatie te vergemakkelijken...

Maar ook:
- goochelaar in de bus
- aangename temperatuur
- hele mooie Canon del Colca
- 4 dagen hiken door de Sacred Valley met als beloning aan het einde Machu Picchu
- leuke steden als Arequipe en Cusco

Beetje gemengde gevoelens dus! Peru is best een groot land en de plaatsen waar wij naartoe wilden, liggen allemaal in het zuiden. Het hele land door 'bussen' zou ons 78 uur gaan kosten (het werden er een beetje meer!) maar vliegen kost hetzelfde als naar Europa vliegen, dus tanden op elkaar en gaan! De eerste paar dagen zien we daarom ook niets anders dan woestijn, zee (waar we dus niet in willen zwemmen), bussen, zand en nog meer zand. Dus hoppa met wat tussenstops zo snel mogelijk naar het zuiden.

Vanaf de Galapagos gaan we in 1x door naar Huanchaco, een vissersdorpje in Noord-Peru. We doen hier niet zoveel en zitten als een bejaard stel op twee stoeltjes onder een parasol op het strand. We eten te goedkope vis en krijgen hier later spijt van, veel spijt!

Lima slaan we over, we hebben inmiddels al genoeg grote steden gezien en denken dat Lima niet zo bijzonder is. Dus na de nachtbus naar Lima, pakken we nog een bus door naar Huancachina, een fijne oase tussen de zandduinen. Helaas zijn er onderweg rellen en weigert het busbedrijf niet alleen verder te rijden, ze weigeren ook informatie te geven over wat er nu gaat gebeuren! We wisselen drie keer van bus, maar staan nog steeds op hetzelfde busstation. Lekker na al 16 uur in de bus nog een paar uur wachten! Na 4 uur vertrekken we, ontwijken een halve stoeptegel die door de ruit van de bus wordt gesmeten en als we in Huancachina aankomen, nemen we genoegen met het eerste beste hotel. Stom, stom, stom!

Als we 's avonds in bed liggen, voel ik het overal kriebelen terwijl Wout al lang en breed ligt te snurken. We doen het licht aan en we zien dat we niet alleen in dit bed liggen. BEDBUGS!!!! Wegwezen dus! Omdat we geen zin hebben om nog naar een ander hotel op zoek te gaan, verhuizen we naar een andere kamer, deze zonder ongedierte, maar ik voel toch nog van alles kriebelen. Volgende dag worden we wakker, ik met 50 jeukende bulten (toch knap in 20 minuten) en Wout met koorts.

Wout blijft een dag in bed, ik bij het zwembad en 's nachts krijgen we een feestje van de naastgelegen bar voor onze kiezen. Dus weer een slechte nacht. Volgende dag verhuizen we naar een ander, rustiger hotel. Wout ziekt een beetje uit en voelt zich fit genoeg voor de volgende nachtbus naar Arequipe.

Na ongeveer 79 uur bussen komen we aan in Arequipe, een mooie, witte stad vol met koloniale gebouwen op 2300 meter hoogte. Vlakbij de stad ligt de Canon del Colca waar we een mooie tweedaagse tour doorheen maken. Dit keer voel ik me niet goed en we skippen het halve programma en brengen de nodige uurtjes onder de wol door. Wel zien we nog 2 condors voorbij vliegen, wat 1 van de redenen is om hier naartoe te komen.

Laatste stop in Peru is Cusco vanwaar we 4 dagen de Inca Trail naar de ruines van Machu Picchu gaan lopen. De dag ervoor ben ik nog ziek, maar wonder boven wonder komen we de 4 dagen goed door! De groep is top, we worden goed verzorgd, het weer zit mee, we lopen door een schitterend landschap op soms wel meer dan 4000 meter hoogte  (zwaar!) en komen op de laatste dag met zonsopgang bij Machu Picchu aan. Wow, we hebben natuurlijk al heel wat foto's gezien, maar wat is het mooi!

We komen 's avonds laat in Cusco aan en de volgende dag... ja hoor, is Wout weer ziek!

Hierdoor blijven we nog 2 dagen in Cusco wat geen straf is. Cusco is een hele oude stad met veel pleinen en wederom koloniale gebouwen, je kunt er heerlijk eten en rondwandelen. Al is wandelen op deze hoogte best lastig.

Inmiddels zijn we Peru uit, bekijken we Lago de Titicaca vanuit Bolivia. Een nieuw land, nieuwe kansen, Wout voelt zich weer iets beter. Hopen dat dat zo blijft ! Onze eerste indruk van Bolivia is top, dus we zijn benieuwd!
Onze laatste twee maanden zijn aangebroken dus hebben een voorlopig schema gemaakt; toch weer terug naar het originele plan. Na Bolivia naar Argentinie, omhoog via watervallen van Iguazu naar Brazilie, Rio de Janeiro, laatste dagen aan het strand en 15 mei vliegen we vanuit Sao Paulo terug naar huis!

Adios!

Laatste foto's

Reacties 7

Bouk 23-03-2012 21:19

Hey Bon & Wout, weer een mooie update en wat een reis!
Jullie doen zoveel dat je na 15 mei wel weer een jaartje moet
Bijkomen denk ik zo. Ook al is dit mijn eerste reactie op jullie verhalen
Ik heb ze allemaal gelezen (de hele verhalen dus!).

Veel plezier nog even, en Wout, niet teveel lama's direct aankijken, daar komt ellende van!

Groeten uit Sharm el Sheikh!

Bouke

Ton Schreuders 23-03-2012 22:37

Wat weer een te gek verhaal en wat een super foto's. Heb je (Wouter) net hiervoor nog online gehad, dus was al beetje op de hoogte van jullie wel en wee. Echter, jullie verhaal en foto's overtreft wederom. Kijk uit, geniet van je laatste periode!!! Kus pap

Carla 23-03-2012 23:56

Hi Bonny & Wouter,

Heb alle verslagen net gelezen en wat een fantastische reis zeg! Heb het idee dat jullie al jaren wegzijn, ha ha. Maar ook een feest van herkenning af en toe. Alleen heb ik over deze landen wel een aantal jaren gedaan. Heb betere ervaringen in Peru, maar trouwens ook 10 dagen goed ziek geweest. Gaan jullie ook naar Salar de Uyuni in Bolivia? Dat vond ik echt fantastisch!

Nou, enjoy nog en ik ben benieuwd naar de komende verhalen!

Groetjes Carla

Sanne 24-03-2012 09:15

Guapos,
Wat een verhaal zeg! Heftig (positief en ook ´n beetje afzien dus). In ieder geval is ´t niet saai.. Hier gaat ie goed, mn vader was 4 dagen op visite en we hebben gewandeld, gefietst en veel gekaart

Nu weer hard aan het werk, morgen een WK met 8 teams!!! (niek paniek!!)

Geniet ervan lieverds! xx

Simone 24-03-2012 10:26

Die foto's! Wauw, ik wens jullie nu alvast veel succes met de fotoalbums maken! Super en wat een verhalen zeg! Geniet nog maar lekker en stiekem wel heel gezellig dat jullie al over 2 maanden thuiskomen! Xjes uit Haarlem

Ps, ik krijg nu wel spontaan jeuk van jullie verhaal! Doet mij denken aan een bepaald kleedje in Poitier

carry 24-03-2012 14:59

Hoi Lekkere bruine verbrande reizigers!!!
Wat beleven jullie toch een boel zeg en wat zien jullie toch veel.
Een hele levenservaring wat jullie zo opdoen!
prachtige fotos en verhalen , ik geniet er van.
Voor het laatste traject wens ik jullie veel succes en veel plezier!Nogmaals doe voorzichtig en kom heelhuids thuis!
Liefs carry

Lisette 25-03-2012 16:16

haha, moest ook opeens weer denken aan bepaalde bultruggetjes, daarvoor hoef je niet eens ver van huis : ) Stelletje bikkelreizigers zijn jullie, gaaf hoor wat jullie nu allemaal weer hebben gedaan en gezien! Genietze van alles wat jullie nog gaan zien en meemaken!! Dikke kus uit Amsterdam West!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer