Wow, Colombia!

Por supuesto, Colombia!


Uiteraard volgt weer een lang verhaal maar wie geen zin/tijd heeft kan ook de plaatjes bekijken tijdens het verhaal en in het fotoalbum (geldt uiteraard niet voor Bouke).

Colombia, Zuid Amerika, dit is het eerste land van een voor ons nieuw continent. En wat een binnenkomer hadden we. Vanaf de San Blas eilanden vaarden we net over de grens met Colombia. Na een tocht van 24 uur hobbelen over een ruwe zee werden we wakker in de idyllische baai van Sapzurro midden in 'the Darien Gap' ook wel het leefgebied van Tanja Nijmeijer.  Vanuit Sapzurro, na een wederom heerlijk ontbijt op de boot, door naar Capurgana! 

Surfend met de lancha aankomend in de baai en verwelkomd door de uiterst vriendelijke Colombianen. 
Immigratie ging voor de verandering ook eens heel soepel en meteen ingecheckt in een leuk hostel. 
Na een middag rondwandelen besloten we nog een dagje te blijven omdat het echt een relaxte plek is. Beetje strandhangen konden we wel gebruiken na 6 dagen San Blas.

Vanuit Capurgana hadden we een helse tocht richting de koloniale stad Cartagena. 's Ochtends om 7 uur vertrokken en 's avonds rond 12-en aangekomen. In Cartagena waren we nog steeds met de hele San Blas groep samen, minus onze Aziatische stille vriend. Echter wel verspreid over het oude centrum. Samen hebben we uiteindelijk Oud en Nieuw gevierd! Onder ons bevonden zich 2 Canadeze vrienden Craig en Niles en die hadden voor O&N een mooi appartementje gehuurd dus daar konden we O&N vieren met drank en lekker eten! Vervolgens de stad nog ingedoken om wat sfeer te proeven. Vanuit Cartagena verder gegaan naar Taganga wat schijnbaar 1 vd mooiste stranden heeft van Colombia. Dat viel ons een beetje tegen haha. Buiten het feit dat heel Colombia daar vakantie vierde was het strand een veredeld stukje woestijn incl. rotsen, cactussen en meer mensen dan op een mooie zomerdag in Zandvoort, niet helemaal ons soort strand.Dus snel door naar het national park Tayrona. Dit is een natuurgebied aan de noordkust. Supermooi en uiteindelijk 2 nachten in de tent midden in de palmbossen geslapen.Na Tayrona onze eerste nachtbus van onze reis. De afstanden zijn toch een flink stuk groter dan Midden Amerika. 12 uur in de bus van Santa Marta naar San Gil. Uiteraard Bon onder invloed lekker tukkend en ik 12 uur lang de nacht in starend. San Gil ligt in het midden van Colombia en is het walhalla voor 'extreme' sporten. We wilden hier dan ook even losgaan! Raften op een level 4 of 5 rivier en paragliden. Uiteindelijk zijn we niet gaan raften omdat het alleen op een laffe sloot kon! Maar we zijn wel gaan paragliden. Super om te doen maar op naar iets extremers!

Na het rustige bergdorpje San Gil op naar de miljoenen stad Medellin. Medellin was een beetje zo zo. Eigenlijk weinig bijzonders behalve mooie uitzichten vanuit de kabelbaan. Op 2 uur rijden blijkt echter Guatape te liggen en dit is een ondergelopen stuk land wat echt briljante vergezichten schept vanaf de rots El Penol. Het dropje zelf is superschattig aangezien alle huisje mooie geverfd zijn. Na een paar dagen Medellin door naar Salento wederom een bergdorpje. Wat kleinere dorpjes trekken ons meer dan die grote steden, Amsterdam is klein vergeleken met deze steden! In Salento hebben we een aantal nachten geslapen op een koffiefarm inclusief koffietour, super om te doen. Colombia is de op 2 na grootste koffie producent ter wereld. Dus veel koffie gedronken om ons warm te houden. In onze eigen 'suite' met briljant uitzicht hebben we 4 nachten kou geleden haha. Alles aan onze suite was open, wat wel een back to nature gevoel gaf. 
Even buiten Salento ligt Valle de Cocora. We dachten al wat mooie valleien gezien te hebben maar deze overtreft werkelijk alles! Zo mooi om daar rond te wandelen. Verder hebben we niet veel meer gedaan dan boekjes lezen op onze veranda.
Vanuit Salento door naar Popayan, wederom een koloniale stad. Wederom supermooi alleen om vanuit hier dingen te ondernemen was wat lastig. Bussen reden niet of vertrokken te vroeg, veel locaties waren gesloten dus uiteindelijk maar door het stadje geslenterd en door naar onze laatste bestemming in Colombia. 

Ipiales is het grensdorpje met Ecuador en vergeleken met zo'n beetje alle grensdorpjes was dit best leuk. ´s Avonds in Ipiales aangekomen om de volgende dag de kerk van Las Lajas te bezoeken. Dit is een kerk gebouwd in het midden van een kloof! Heel indrukwekkend om nog even te zien en zeker een goede afsluiter van Colombia!Uiteraard weer een verdomd lang verhaal maar dat kan ook niet anders. Colombia is zo ontzettend mooi, leuk, gaaf, vriendelijk, ontspannen en tranquillo! Een absolute aanrader!

Op dit moment zitten we al weer een tijdje in Ecuador wat wederom een prachtig land is. Enig verschil met voorgaande landen laat de volgende foto zien!

Laatste foto's

Reacties 6

brigit 07-02-2012 08:31

lieve wouter en bonnie, wat een heerlijkheid om al die verhalen te lezen en de foto's te zien. Geniet met volle teugen probeer alles op te slaan. Hier alles goed, letten goed op Ton. Groetjes tot het volgende reisverhaal.

gradus 07-02-2012 10:47

HEEL GAAF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heel veel plezier!!!!

TOedels
Gradus

Carola 08-02-2012 09:31

Wat heerlijk om jullie zo te zien stralen op de foto's!

Lisette 08-02-2012 17:31

Wat een geweldige foto's fijn om te zien dat jullie zo'n vette tijd meemaken ! Geniet! Liefs..

carry kasten 11-02-2012 09:20

Lieve Bon en Wout
Wat een belevenissen allemaal.
Doen jullie wel voorzichtig??? Jullie ontlopen wel mooi de koude winter hier.Ga nog veel zien en genieten want voor jullie het weten staan jullie weer op nederlandse bodem.,
veel liefs Carry

Janna en Erwin 28-05-2012 02:49

Hallo!
Per toeval vonden we jullie website, wij doen dezelfde reis nu, dus echt super handig om jullie verhalen te lezen!! We hebben het idee dat we wel een beetje dezelfde dingen leuk vinden We gaan morgen naar salento en jullie finca klonk wel erg relaxt (op de kou na), klopt dat ook? Hoe heette die?
Groetjes!
Erwin en Janna

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Meer informatie over Colombia

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer